vrijdag 13 april 2007

Moslims bidden naar westen na blunder van politie

deze tekst is afkomstig van rtl.nl

Moslims bidden naar westen na blunder politie
Door een blunder van de politie hebben gedetineerde moslims naar het westen gebeden in plaats van naar het oosten.

Windroos
Dit kwam doordat de windroos in de cel verkeerd op de muur was geschilderd. Moslims bidden vijf keer per dag met hun hoofd in de richting van Mekka, maar in een geblindeerde cel is niet te bepalen wat het oosten is.

Fout hersteld
De Haagse politie wilde gedetineerde moslims in bureau Segbroek tegemoet komen door een windroos op de muur van de politiecel aan te brengen, alleen bleek die verkeerd te zijn geschilderd. Een politiewoordvoerster zei dat de fout inmiddels is hersteld.

Fout hersteld?
Moslims noemen de juiste gebedsrichting de qiblah. Een windroos is "een kruis dat de windrichtingen (noord, oost, zuid en west) aanduidt. Een windroos kan worden teruggevonden worden op een kompas of onder een windhaan," aldus Wikipedia. Een windroos geeft dus alle windrichtingen aan en niet een gebedsrichting. Dat de fout hersteld is, betwijfel ik, want, hoe vaak moet ik het nog zeggen:
 
MOSLIMS BIDDEN IN NL NIET NAAR HET OOSTEN!

Moslims bidden, niet alleen met hun gezicht maar met hun hele lijf, richting Mekka. Mekka is geen windrichting maar een stad. De stad waar het Huis van Allah (Baitoellah) staat, ook bekend als de kaäba. Waar moslims ook wonen, de kaäba is hun focuspunt. De ene moslim bidt dus naar het westen, de ander naar het zuiden, etcetera.
 
MOSLIMS BIDDEN IN NL NAAR HET ZUID-OOSTEN!

religie.blog.nl/humor/2007/04/13/blundertje-islamitische-bidrichting-in-politiecellen-onjuist-aangegeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.