maandag 9 april 2007

De Ark van NoehHet zou Huibers sieren om ook een moslim aan het woord te laten om zijn kant van het arkverhaal te laten horen. Hieronder volgt het begin van de Nederlandstalige uitleg van hoofdstuk ‘Hoed’ (de naam van een profeet) uit de koran, zoals afkomstig van nmo.nl. Dit citaat is niet om olie op het vuur te gooien. Of het zou een kampvuur moeten zijn waar christenen èn moslims èn joden ideeën uitwisselen (idee?). Voor het gemak heeft de NMO de moslimnaam van Noeh vervangen door "Noach". Komt-ie:

36. En er werd aan Noach geopenbaard: "Niemand onder uw volk zal geloven, dan degenen die reeds hebben geloofd; treur daarom niet over hetgeen zij doen.

37. En bouw de ark voor Onze ogen en volgens Onze voorschriften op. En roep Mij omtrent de onrechtvaardigen niet aan. Zij zullen zeker worden verdronken.”

38. En hij was de ark aan het bouwen en steeds wanneer de leiders van zijn volk hem voorbijgingen, bespotten zij hem. Hij zeide: "Als gij ons bespot, zullen wij u (later) bespotten zoals gij (ons) nu doet,

39. Dan zult gij weten wie het is, over wie een vernederende straf komt en op wie een blijvende straf zal rusten.

Lees de complete tekst van het verhaal van Noeh op nmo.nl:
www.nmo.nl/index.php?s=6&i=1&id=11
verzen 25 tot en met 49

Beluister de complete tekst van het verhaal van Noeh in het Arabisch, terwijl je de originele tekst (ook in fonetisch schrift!) en de uitleg in verschillende talen (waaronder Engels, Frans en Turks) vers-voor-vers kunt meelezen: http://www.islamicity.com/MOSQUE/ARABICSCRIPT/AYAT/11/11_25.htm hiervoor heb je RealPlayer nodig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.