vrijdag 8 juli 2011

Gebed en gedicht samen in één kader

Komend weekend, inclusief vanavond, heb ik het rijk alleen en dat is wel èrg rustig, kan ik je zeggen.

Ik heb bewust niet gekozen om úren voor de TV te hangen of keihard muziek te draaien terwijl ik in het wilde weg het world wide web afstruin naar… ja, wat eigenlijk?

''Laat ik even wat nuttigs doen,'' denk ik en ik besluit met behulp van TweetDeck mijn Twitter account @Gebedstijden_Zp bij te werken. Ik begin met het programmeren van de gebedstijden voor mijn woonplaats Zutphen en omstreken (met behulp van de gegevens van Islamicfinder.org) voor tot het eind van de huidige maand. Inmiddels heeft @Gebedstijden_Zp een klein clubje van elf followers en dat zouden er zomaar veel meer kunnen worden in verband met de komende ramadan (incha Allah begin volgende maand).

Bijna klaar met de klus, kom ik in de kolom 'Scheduled Updates' berichten tegen die ik al eerder heb verwerkt - het gaat om het Gelderse gedicht ''Het Vogelschieten'' dat ik vanaf 29 juli a.s. als een soort soap op het Twitter account @Geldersman ga zetten: één couplet per dag, elke avond om 20 uur. Kijkend naar de kolom valt het mij op, dat twee zaken die voor mij van wezenlijk belang zijn – het praktizeren van mijn geloof middels het gebed èn mijn belangstelling voor geschiedenis, in dit geval die van de poëzie – nu in één kader zijn gevat. Mooi, hè :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.