woensdag 5 december 2007

Zie de maan schijnt door de bomen…

Opinari.nl is één van de -tig forums (of moet ik zeggen ‘fora’) waar het volk een boodschap mag achterlaten en/of met elkaar in discussie gaat. Het bestaat uit diverse onderdelen met aparte administrators en moderators.

DE DERDE KAMER
In de Algemene Voorwaarden van het onderdeel De Derde Kamer wordt Opinari.nl geafficheerd als een "gastvrije omgeving" waarvan de gebruikers "[een grote varieteit] kennen [...] in afkomst en achtergrond. [Ze] hebben gemeen dat ze houden van pittige, humoristische, felle, actuele discussies. De betrokkenheid bij elkaar èn bij het forum wordt deels bepaald door strijd en conflict, en is deels gestoeld op een onderlinge band."
Klinkt mooi, maar schijn kan bedriegen. Dus ga ik aan de bar hangen van Het Praatcafé, daar komen mensen los en weet je pas echt wat er leeft onder de ‘Opinarici’.

HET PRAATCAFÉ
Eerst even ‘koppensnellen’. Wat zie ik aan onderwerpen?
Mijn (beperkte) keuze uit het aanbod:
- Moslims in Nederland eisen Kulturkammer en vervolging dissid[enten]
- Dewinter presenteert ‘moskeelied’
- Kritiek op weren Mohammed-foto
- Wilders politicus van het jaar!

Tussen alle rechtse geluiden op Opinari.nl zijn ook andere meningen te horen maar (extreem-)rechts lijkt te overheersen. Is dat allemaal zo erg dan? Krachttermen kun je zeker tegenkomen, maar als je er oog voor hebt, dan valt er met de ‘Opinarici’ ook te lachen. Tenminste, als je het niet allemaal serieus neemt wat er wordt gezegd – dat lijkt mij de bedoeling in onderstaande Opinari.nl thread. Is Opinaricus ‘Batman’ deze thread bloedserieus begonnen, dan is er echt wat mis in Nederland. Leest en lacht :-)

Bron : www.opinari.nl/viewtopic.php?t=25170

Islamitische halve maantjes bij het NOS journaal!

Is het jullie ook opgevallen? Vroeger stond de weerman of -vrouw van het 8 Uur Journaal van de NOS bij de voorspelling van de nachttemperaturen altijd voor een weerkaart met Westerse maantjes, met de opening naar links of rechts. Tegenwoordig zijn die maantjes echter vervangen door de scheef liggende islamitische variant, met de opening naar links- of rechtsboven. Zie het verschil:

Maantje volgens oud-Hollandse weerkaartconventie van de NOS
 

Maantje volgens ‘nieuwe’ islamitische weerkaartconventie van de NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.