vrijdag 15 juni 2007

Puntjes op de i van islam


De grenzen van het geloof, hedentendage hèt belangrijkste thema op de agenda van de interreligieuze dialoog. Mash’Allah, zelf draag ik er ook mijn steentje aan bij (lees bijv. deze Religie.blog.nl column). Een duidelijke profilering als moslim zijnde brengt met zich mee het afstand houden van ‘spirituele’ zaken die niet in de islam thuis horen. Zet je de puntjes op de i van islam, dan kunnen andersgelovigen meer van jou leren en van jouw godsdienst. Leuk daarom dat een man als kardinaal Godfried Danneels zegt veel aan de islam te danken te hebben (zie bovenstaand Teletekst bericht).

Echter, de manier waarop het genoemde Teletekst bericht is opgesteld, geeft een negatieve lading aan zijn woorden. Incha Allah heeft een Teletekst medewerker van de RKK een fout gemaakt bij het overnemen van het ANP nieuwsbericht. Wat wil het geval? Het Teletekst bericht bevat een duidelijke mening over islam als zijnde géén religie. Anders had er wel "hun religie" of "de religie" (lees: christendom) gestaan om zo de grenzen van beide geloven duidelijk te markeren.

UPDATE 16.00 UUR
Het originele persbericht heb ik niet gevonden, maar verschillende media* die over de uitspraken van Danneels berichten, spreken ook over "religie" in het algemeen en niet specifiek het christendom. Zo krijgt de dank van Danneels een nare bijsmaak…

* Refdag.nl KatholiekNederland.nl NieuwReligieusPeil.net
IKONRTV.nl Trouw.nl ND.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.