woensdag 20 juni 2007

Persbericht Religie.blog.nl : Uitbreiding van het columnistenteam

Religie.blog.nl breidt columnistenteam uit met een moslim, christen en atheïst

De professionele nieuws- en discussieweblog Religie.blog.nl is drie nieuwe columnisten rijker. Daarmee bestaat het totale columnistenteam uit vijf eigenzinnige en prikkelende mannen, met verschillende achtergronden en levensvisies.


Prof. Dr. Ouweneel (bioloog, filosoof en theoloog, professor, prediker en publicist) en Abdulwadûd Louws (tot de islam bekeerde Nederlander), schreven al langer voor Religie.blog.nl. Hun eerdere columns zijn hier terug te lezen. Nu zijn daar nog een christen (Ruud), een atheïst (Sander) en een moslim (Mohammed) bijgekomen. Meer informatie over de columnisten vindt u onderaan dit persbericht.

De vijf heren schrijven ongeveer eens per maand een column. Daarmee verschijnt er vanaf aanstaande maandag iedere week op maandag een nieuwe column. Uiteraard blijft ook de dagelijkse nieuws- en discussievoorziening van Religie.blog.nl onveranderd doorgaan.

Na de oprichting van Religie.blog.nl in januari 2007 is de blog gestaag doorgegroeid en biedt het een goedbezocht platform voor nieuws, discussie en verrijking. Zowel het aantal bezoekers, als het aantal reacties blijft stijgen.

Religie.blog.nl wil een podium zijn waar verschillende gelovigen of ongelovigen elkaar kunnen ontmoeten en van gedachten kunnen wisselen over de positie van religie in Nederland en over (on)waarheden in religies. Zonder ten doel te hebben om verschillende religies te verenigen, is de ontmoeting onmisbaar om op een goede manier met elkaar samen te leven in Nederland. Meer over de doelstellingen en over de samensteller/redacteur van Religie.blog.nl is hier te vinden.

Religie.blog.nl maakt onderdeel uit van het groeiende netwerk van Blog Online. Blog.nl is in juni 2005 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste uitgever van thematische weblogs. In de maand mei trok het netwerk meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Inmiddels telt het netwerk zo’n 50 themablogs.


Het columnistenteam van Religie.blog.nl

Mohammed
Mohammed is mijn nieuwe islamitische naam sinds ik moslim ben (vanaf eind december 1999) en ga ook zo door het leven. Iedereen noemt mij zo, met uitzondering van mijn ouders en broertje. Op dit moment heb ik een goed verdiende baan en een gelukkig gezinnetje. Ben 26 jaar oud, kom uit Rotterdam en ben van oorsprong een autochtone jongen. De islam is mijn enige interesses/hobby’s. Kennis opdoen en praktisering van mijn geloof is mijn voornaamste bezigheid. P.S. Er is geen foto van Mohammed, want: "Het is in de islam niet toegestaan een foto van jezelf (levende wezens) te maken (en op te sturen). Dit is enkel en alleen in geval van noodzaak toegestaan, zoals bij het maken van een paspoort of rijbewijs."

Prof. Dr. Willem J. Ouweneel
www.willemouweneel.nl
Dhr. Willem Ouweneel schrijft al enkele maanden voor religie.blog.nl. Ouweneel – bioloog, filosoof en theoloog, professor, prediker en publicist – is binnen de christelijke wereld een bekende naam, onder meer van de ruim honderd boeken die hij schreef. In de column focust Ouweneel op "dingen uit de actualiteit die me aanspreken, of waar ik vraagtekens bij heb, of die ik wil onderstrepen, of zelfs bejubelen, of waar ik mijn gal over wil spuwen.xe2x80x99xe2x80x99

Sander Kessels
www.brights.nl
Sander Kessels is huis-, tuin- en keukenfilosoof, sceptisch publicist, vormgever, zelfstandig ondernemer en de oprichter van de brightsbeweging Nederland. Een bright is iemand die vrij is van (bij)geloof en uitgaat van wetenschappelijke inzichten. De internationale brightsbeweging is opgezet om het groeiende deel van de wereldbevolking dat vrij van geloof is een internationaal gezicht en een stem te geven. Dus niet onder de negatieve term atheïst, maar onder de positieve parapluterm "bright". Interesses gaan vooral uit naar het hoe en waarom mensen onwaarheden met waarheden verwarren, wetenschap, de bijbel en de koran.

Abdulwadûd Louws
www.abdulwadud.nl
Abdulwadûd is geen onbekende voor de lezers van religie.blog.nl. Hij blijft vrolijk doorgaan met zijn eigentijdse, kritische, maar ook heldere bijdragen. Louws is een autochtone Nederlander, opgegroeid en opgevoed als Nederlands-Hervormd christen. In 1996 bekeerde hij zich tot de islam en sindsdien is hij overtuigd moslim. Louws is getrouwd en heeft drie kinderen. Op zijn weblog "Islam in mijn dagelijks leven" schrijft Louws al enkele jaren over de positie van de islam in zijn dagelijks leven. Voor religie.blog.nl voorziet hij met name vanuit islamitisch oogpunt actuele of verrassende zaken van een persoonlijke noot.

Ruud Heijkamp
www.kerkzoeker.nl
Ruud is getrouwd, 46 jaar, heeft drie kinderen en is woonachtig in de Randstad. Hij is lid van de Kerk van de Nazarener en is al enige tijd actief bezig met schrijven, ook als blogger. Ruud heeft jarenlange ervaring als docent en heeft een aantal jaren theologie gestudeerd. Daar ligt ook zijn passie, maar die ligt ook bij natuurfotografie, natuurwandelingen en musiceren. De kerkelijke kaart heeft hij voor iedere Nederlander duidelijk gemaakt op bovengenoemde website. En nu gaan bloggen voor religie.blog.nl waarvoor voor mij geldt: "Een goede column is als een goed gesprek, de tijd vliegt, een aangename herinnering blijft, en de discussie komt op gang."

UPDATE VAN RELIGIE.BLOG.NL DOOR REDACTEUR DAVID SLAGER : Helaas heeft één van de columnisten [Ruud Heijkamp] besloten om zich terug te trekken. Dit besluit is genomen na een zeer kwetsende en compleet loze reactie van een anonieme reageerder. De betreffende columnist voelde zich zozeer aangetast in zijn waardigheid, dat hij te kennen heeft gegeven toch af te willen zien van het schrijven van columns voor Religie.blog.nl. Natuurlijk respecteren we zijn besluit en balen we – met hem – dat er blijkbaar mensen zijn die er genoegen in scheppen om te proberen anderen kapot te maken.

UPDATE 24 JULI 2007 : Ook columnist Mohammed (de ‘man met de hoed’) is er mee opgehouden. Voor meer info zie (de update van ) de bijdrage De wereld op z’n kop (III) op mijn eigen weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.