dinsdag 20 februari 2007

Gamou 2007 Tijania.net : Nouveau site CeZaT?


Sinds enige tijd is een webpagina van Tijania.net online via Yahoo Web Hosting. Te zien is een afbeelding van een gespleten wereldbol met daarin een klok die vergezeld gaat van de tekst "Under Construction Please return soon" (zie bovenstaande afbeelding). Beeld en tekst vormen een zogenoemde default ‘place holder’ webpagina, dat is een standaard webpagina die bij Yahoo! voorafgaat aan een starters web page, de eerste fase op weg naar een volledige website.

Incha Allah betekent dit dat er (weer) een Tivaouane website in voorbereiding is, onder toezicht van de CeZaT (la Cellule Zawiya Tijaniyya van Abdoul Aziz Kébé, Tivaouane). Eerdere websites van de CeZaT zijn met name rondom de viering van Mawloud, de geboortedag van de profeet Mohammed (vzmh), actief geweest – zie mijn log Gamou 2007 – Sites Web de Tivaouane, FlashBack van 10 februari 2007, waar je linken kunt vinden naar webpagina’s van Tivaouane websites uit het verleden (gearchiveerd bij WayBackMachine, Archive.org) : Latijaniya.sn, Zawiyatijaniyya.sn, Wakeurgui.com, Tijaniyya.org.

Mawloud staat in Senegal beter bekend als ‘de Gamou’ of ‘de Gamou van Tivaouane’ en zal incha Allah aan het eind van volgende maand worden gevierd.

forum.seneweb.com/forum/viewtopic.php?t=19978

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.