donderdag 22 maart 2012

Pasha El-Passief, personage in “Way of life”

Ruim twee uur geleden plaatste ik een buitengewone film op mijn weblog. De video onderaan de weblogbijdrage die je nu leest, is er één van een hele andere orde. Het is een aflevering uit TROS’ “Way of life”, een sportieve en *kuch* komische show gepresenteerd door Ron Brandsteder, opgenomen in De Efteling. In vele opzichten is “Way of life” goed fout. In this day and age  haalt niemand het in zijn hoofd om een ‘moslim’ personage te laten figureren als slechterik in een gezellige spelshow. Of wel, Geert?

Pasha El-Passief komt in alle afleveringen voor, gezeten tussen haremdames, geen fluit uitvoerend. “Way of life” moest de Nederlanders in de zomer van 1988 vermaken. Het is nauwelijks voor te stellen dat deze show veel kijkers heeft getrokken. Aan de andere kant, in komkommertijd met veel herhalingen op TV èn maar weinig Nederlandse televisiezenders was het natuurlijk makkelijk scoren.

Via onderstaande player kun je kijken naar de aflevering waarin sportieve deelnemers uit mijn provincie Gelderland hun beste beentje voor zetten. De andere afleveringen die via Archive.org te bekijken zijn, vind je door op deze links te klikken: Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Noord-Holland en Zuid-Holland.

UPDATE D.D. 6 JULI 2013: Je zult zien dat er vele spelonderdelen zijn die terugkomen in RTL's "Wipe Out" (Endemol USA). 

archive.org/details/filmcollectief-01-640

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.