donderdag 2 september 2010

Super Ndogou 2012 (spotprent Baye Moor)

De hoogbejaarde Senegalese president, Abdoulaye Wade, wilt in 2012 opnieuw herkozen worden. Hij strooit met giften om de kiezers gunstig te stemmen. Baye Moor, de karikaturist van de Senegalese nieuwsportaal Xibar.net, zet Abdoulaye Wade en zijn (Franse) vrouw Viviane Wade neer als mensen die niets begrijpen van de ramadan.

www.xibar.net/Caricature-du-Lundi-30-Aout-2010-PAR-BAYE-MOOR_a26994.html

Indien je niet mag vasten (bijvoorbeeld vanwege je gezondheid), kun je op een andere manier aan de ramadan meedoen, bijvoorbeeld door armen voedsel te geven zodat zij bij het vallen van de avond het vasten kunnen verbreken (iftaar, ndogou). De Wades geven ndogou om zo herverkiezing in 2012 mogelijk te maken, zegt Baye Moor. Vandaar die opmerking van Wade (in de spotprent) over 'Super Ndogou 2012'.

Baye Moor 30 Aout 2010 Xibar net



  1. Vivi[ane Wade]: 'Vasten of het geven van ndogou, ik zie geen verschil' / Goor ('Kerel', Abdoulaye Wade): "Alles wat ik weet, is dat het een hele maand zal duren. Het is de 'Super Ndogou 2012'. (Ga stemmen!)"
  2.  Bewoners van een ondergelopen wijk schreeuwen om hulp (Wade staat er om bekend zijn beloftes aan door overstromingen getroffen mensen niet na te komen).
  3. De bewoners schreeuwen Wade toe dat zij in 2012 zeker niet (op hem) gaan stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.