woensdag 1 september 2010

RFM : Waxtaanu Koor (Abou Bilal, Kouthia)


Vandaag zoekt oustaz Abou Bilal weer eens de grenzen op. Wat begon als een ‘gewone’ editie van het radioprogramma Waxtaanu Koor werd na ruim 27 minuten onderbroken door RFM’s nieuwslezer Antione Diouf met breaking news:

Om duidelijk te maken dat het geen grap is, wordt de achtergrondmuziek van Abou Bilal’s Waxtaanu Koor (een lied gezongen door Oum Kalsoum) vervangen door het nummer van Vangelis waarmee altijd het nieuws wordt ingeleid. Antoine Diouf heeft een directe verbinding met reporter Mantouré Niang die verslag doet (eerst in het Wolof, vervolgens in het Frans) van een ongeval (vanochtend ca. 09h00 10h00 GMT, Senegalese tijd). Volgens de politie is een taxi te water geraakt (in de zee). De taxichauffeur is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau van Point E. Meer informatie kan de politie niet geven. Volgens Mantouré Niang zijn er diverse lezingen van het gebeuren. Er zou geweld in het spel zijn. Als laatste weet ze nog te melden dat wordt nagegaan of de passagiers nog in de taxi zitten of niet (!).

Antoine Diouf heeft koud zijn item afgerond, wanneer oustaz Abou Bilal in woede uitbarst over deze onderbreking van zijn programma. ‘Alléluia, Alléluia, Jésu Christa’ roept hij meerdere malen – daarbij refererend aan het geloof van de nieuwslezer (een christen). En wéér heeft Zijne Botheid oustaz Abou Bilal de grenzen opgezocht, en mijns inziens behoorlijk overschreden.

Waxtaanu Koor, 1 Septembre 2010, 11h11-11h47 GMT
RFM : Waxtaanu Koor (oustaz Abou Bilal aka Kouthia)
abdulwadud.weblog.nl/files/1325/20a3046e68.mp3
archive.org/download/Radio_Ramadan_2010_Senegal/21.RfmWaxtaanuKooroustazAbouBilalAkaKouthia.mp3

archive.org/details/Radio_Ramadan_2010_Senegal


UPDATE 2 SEPTEMBER 2010 : DE TOEDRACHT VAN DE GEBEURTENIS MET DE TAXI WORDT UITGEBREID BESPROKEN IN DIT ARTIKEL: "MYSTERE AUTOUR D'UN ACCIDENT ASSEZ INSOLITE : Un taxi jeté dans les eaux de la plage à la corniche" (url, cache)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.