donderdag 9 september 2010

Spin-off voorgenomen #quranburning verrassend!

Nu de vermaledijde predikant Jones van het Dove World Outrageous Center lijkt af te zien van het verbranden van exemplaren van de koran (zie De Volkskrant) kan ik zeggen dat zijn doldwaze voornemen in ieder geval heeft geleid tot verrassende zaken en dan bedoel ik met name humor. Ja, Jones heeft bij velen het gevoel voor humor naar boven gehaald, wat tot leuke tweets heeft geleid. Lees maar eens mijn weblogbijdragen van gisteren. Dankzij predikant Jones heb ik ook, via Twitter, kennis gemaakt met twee mash'Allah bijzondere vormen van poëzie.

De vrije verzen van Heinrich Heine. Ja inderdaad, dè Heine van 'Wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen', een quote uit 1823 dat nota bene het verbranden van een koran betreft.

De micropoetry van de Nederlandse dichter Edjo Frank; de drie hoofdmoten van zijn weblog zijn geo-politics, philosophy en social action poems. De micro-gedichten die hij op Twitter plaatst staan op dit moment in het teken van de veelbesproken voorgenomen koranverbranding in Florida. En dan gaat het echt om meerdere gedichten per dag! Hieronder een aantal voorbeelden. En oh ja, voor morgen incha Allah alvast: Eid-ul-Fitr Mazel tov! (vrij naar Edjo Frank)

Books can be burned
Words can be perverted
Ideas will never be destroyed
As long as mankind exists
#Quran #Koran #Jewish #Christianity

When books are destroyed
Understanding is at stake
Hate becomes murder
#haiku #poetry #Quran #Koran

EDJO FRANK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.