zaterdag 25 september 2010

Qaari verdrinkt in ambient maelstrom


Islam en muziek. In het verleden heb ik al wat voorbeelden laten zien en horen. Maar wat ik vandaag heb gevonden op Archive.org slaat (tot nu toe) werkelijk àlles.

archive.org/details/dna_56_indo_al-isra_the_night_flying_of_mohamed

Via bovenstaande webpagina van Archive.org kun je er naar luisteren: Al-Isra, The night flying of Mohamed. Een stuk muziek van ene 'Indo' dat geïnspireerd zou zijn op de hemelvaart van de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Maar, sorry hoor, wàt een bàgger! Vijf van de zes tracks zijn instrumentale ambient draaikolken die geen fluit te maken hebben met Mohammeds hemelvaart (isra).

Track twee spant de kroon: een recitatie van soera Al-Isra (soera 17) door Sheikh Saad Al-Ghamidi. Binnen een kwartier verdrinkt de koranrecitant (qaari) Al-Ghamidi in een maelstrom van ambient bagger en heel veel galm en blijft er niets meer over van de Woorden van Allah. A-oezoe billahi…

Wil je kennis maken met dit curieuze werkje, dan kun je via onderstaande player de gehele CD beluisteren.Soera 17 (originele recitatie door Sheikh Saad Al-Ghamidi)
en.islamway.net/recitation/2163

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.