woensdag 28 november 2007

Laughingmuslim.blogspot.com

Beliefnet.com is een website waar aanhangers van diverse grote en kleine religies iets van hun gading kunnen vinden: inhoudelijke artikelen, discussies, humor. Jarenlang is op Beliefnet.com een zgn. muslim humor thread actief geweest. Deze oude thread – inmiddels gesloten – loopt van december 1999 tot en met oktober 2006 en kun je bereiken via deze link.

In de nieuwe Beliefnet Community (beta versie) is er sinds deze maand weer ruimte voor ‘Religious Humor’ (nou ja) maar in het nieuwe forum heeft nog geen moslim de thread weer opgepikt. Eén van de meest actieve deelnemers in bovengenoemde humor thread was Edward Ott uit Baton Rouge, Louisiana, US. Op het nieuwe Beliefnet forum is hij (nog) niet te vinden, maar op zijn eigen weblog Laughingmuslim.blogspot.com blijft hij actief zoeken naar de moslimlach. En met succes! Hij plaatst moppen, filmpjes en verwijst soms naar andere websites waar nog meer moslimhumor te vinden is. [Ja, Abdulwahid van Bommel, er valt zeker nog wat te lachen met die moslims!]

Werkelijk een openbaring is de website van Phatwa Factory, waar Edward Ott zijn bezoekers op heeft gewezen. Daar worden T-shirts verkocht met afbeeldingen zoals deze:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.