dinsdag 20 november 2007

Ga toch grappen… (WijBlijvenHier.nl)

Destijds is het langs me heengegaan, maar zo’n twee weken geleden heeft WijBlijvenHier.nl een ‘echte’ grappenwedstrijd uitgeschreven. Uiteraard moet ook de uitslag niet serieus worden genomen (zie het persbericht en het juryrapport).

www.wijblijvenhier.nl/index.php?/archives/1319-Ga-toch-grappen…-dan-win-je-nog-s-wat!.html (overzicht van ingestuurde moppen)

Scrollend door de verschillende bijdrages, zoek ik naar een moslimmop. Zo’n echte insider joke waar niets van overblijft als hij wordt uitgelegd. Welgeteld kwam ik er eentje tegen: #21, gepost door ‘Chatoloog’ op 5 november jl. Wat mij betreft had hij tot de winnaars moeten behoren. Dit is zijn bijdrage [correcties door ondergetekende]:
Een koranleerling is zenuwachtig want hij heeft niet geleerd en hij heeft zo direct een examen. Hij vraagt rond aan de leerlingen die hem voor zijn gegaan over de sheikhs aanpak.
De eerste zegt tegen hem: "De sheikh vroeg naar mijn naam en ik zei ‘Mijn naam is Taha’ en ik moest soera Taha reciteren."
De tweede zegt: "De sheikh vroeg naar mijn naam en ik zei: ‘Ibrahim’ en ik moest soera Ibrahim reciteren."
De leerling gaat zenuwachtig naar de sheikh die hem meteen vraagt hoe hij heet en hij antwoordt: ‘Mijn naam is Yousuf, maar ik ben bekend als Kauthar’."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.