dinsdag 19 december 2006

FlashBack – Beheersing is kracht

[Lees eerst mijn log FlashBack d.d. 15 december 2006]

Een korte analyse van een zelfgeschreven nooit eerder gepubliceerd pamflet uit 1997/1998, "Racisme op de werkvloer, door Wilco Abdulwadûd"

Het pamflet is gedateerd door de harde toon die mij hedentendage niet meer eigen is. En dan die combinatie van mijn ‘oude’ roepnaam Wilco en mijn ‘nieuwe’ moslimnaam Abdulwadûd. Ach ja, ik ging wat anders om met identiteitsbeheer dan nu. Niet meer van deze tijd is ook mijn aversie tegen de televisie. In het pamflet fulmineer ik naar hartenlust tegen dit Kwaad en waag het daarbij Karl Marx te parafraseren.

Ook beschouw ik "mijn pen en typemachine" als wapens; mijn eigen plek op het www is nog ver weg bij het schrijven van dit ‘pamflet’ (acht kantjes A4, grotendeels regelafstand 1). Op pagina 7 draaf ik door en lijk tot een anti-racistische opstand op te roepen. Maar de soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Met een verwijzing naar RaRa (gedateerd!) trap ik hard op de rem en eindig het pamflet met deze woorden van de profeet Mohammed, vrede zij met hem: "Een man is niet sterk als hij goed weet te worstelen. Een man is (pas) sterk als hij zichzelf weet te beheersen wanneer hij woedend is" (Sahih Moeslim, hoofdstuk 30, hadith no. 2609). Dat is een waardevolle hadith, zeker voor het nu heersende klimaat waarin racisme in de luwte rijpen kan en moslimhaat openlijk wordt gepredikt.

Nu volgt de complete versie van het pamflet. Ik neem je mee terug naar mijn grijze verleden van de jaren 1997 en 1998: klik hier voor deze versie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.