vrijdag 9 september 2005

In Memoriam: Hassan Kamara

Vandaag heb ik vernomen dat zaterdag 3 september jl. is overleden mijn vriend Hassan Kamara. Afkomstig uit Liberia is hij jaren geleden naar Nederland gekomen als vluchteling, na veel en hard werken mash’Allah heeft hij uiteindelijk op 2 juli 2003 zijn diploma voor ingenieur in de chemie mogen ontvangen (Saxion Hogescholen, lokatie Deventer). Ik heb het genoegen mogen smaken om de uitreiking van zijn diploma bij te wonen. Op het moment van uitreiking zou Hassan bijna naar zijn geboorteland zou worden teruggestuurd. Uiteindelijk moet hij zijn huis in Zutphen verlaten om opnieuw het hele traject van asielaanvraag te volgen.

www.saxion.nl/c/voltijd/deventer/kort

Niet veel later is hij ziek geworden en uiteindelijk zaterdag 3 september jongstleden overleden. Incha Allah zal hij aanstaande zondag of maandag zijn laatste reis maken. Een reis naar zijn geboorteland waar hij incha Allah zal worden begraven. Voor de familie aldaar wordt incha Allah een video meegegeven waarop de genoemde uitreiking (en het gezellig samenzijn na afloop) is te zien, gefilmd door ondergetekende… Ya Allah, ya Arhaamoe rahimien

www.anashed.net/flash/lastb_reath.swf


● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●


Lees eens de volgende artikelen, afkomstig uit het online archief van De Stentor, over Hassan Kamara en zijn inspanningen om ingenieur in de chemie te worden èn om in Nederland te blijven (om de artikelen te kunnen lezen moet je je eerst eenmalig gratis registreren bij Destentor.nl):

Hogeschool, Vluchtelingenwerk en B & W zoeken oplossing
(Gelders Dagblad – Zutphen – 17/01/2002)

De straat dreigt voor student Kamara
(Gelders Dagblad – Zutphen – 17/01/2002)

Student mag blijven wonen
(Deventer Dagblad – 23/01/2002)

Kamara mag toch in woning blijven
(Gelders Dagblad – Zutphen – 23/01/2002)

Asielzoeker haalt hbo-diploma en moet weg
(Apeldoornse Courant – 03/07/2003)

UPDATE D.D. 7 MAART 2013: Helaas zijn bovenvermelde artikelen niet meer online beschikbaar, ook niet bij Archive.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.