maandag 28 oktober 2013

Leplazerus

Vanaf vandaag slik ik ook een medicijn om het cholesterol gehalte in mijn bloed te beteugelen (alsof de medicijnen tegen diabetes niet genoeg waren). Je schrikt je het leplazerus bij het lezen van de bijsluiter, met name de bijwerkingen (één daarvan is nota bene diabetes, serieus!).

Een te hoog cholesterolgehalte kan er op termijn voor zorgen dat aders dichtslibben. Mede door het gebruik van het medicijn kan ik voorkomen dat in de toekomst dotteren nodig is; daar moet ik afgelopen middag aan denken wanneer ik een kijkje neem in mijn kelder waar een medewerker van een ontstoppingsbedrijf bezig is de afvoer te 'dotteren' (zie foto). Het wordt een gore bende, de medewerker is geen zachte heelmeester - en da's maar goed ook. Incha Allah zijn zulke ingrepen bij mij in de toekomst niet nodig. Ik bid daarom: [2:286]

(In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle)
Allah belast geen ziel boven haar vermogen, vóór haar is wat zij verdient en tegen haar is ook wat zij verdient. (Bid daarom:) "Onze Heer, straf ons niet als wij vergeten of een fout hebben begaan Heer, en belast ons niet zoals Gij degenen die voor ons waren hebt belast Onze Heer, belast ons niet met datgene, waarvoor wij de kracht niet hebben (het te dragen) en wis onze fouten uit en schenk ons vergiffenis en wees ons barmhartig. Gij zijt onze Meester, help ons daarom tegen het ongelovige volk."
(Allah's woord is waarheid)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.