woensdag 19 november 2008

Martin Bosma is geen leugenaar

Martin Bosma
Een paar dagen geleden kwam het in het nieuws: afgevaardigde Martin Bosma (PVV) beschouwt de islam niet als een godsdienst. NIOweb.nl heeft dit bericht overgenomen en in de reactieruimte van het bericht ontspint zich een discussie.¹

"Hij heeft het volste recht dit te stellen.. immers dit valt onder de vrijheid van meningsuiting," zegt 'Willem'.² "Mensen die de PVV steunen zijn mafkezen," stelt ‘John’ in een reactie. ‘Willem’ hapt toe en ja hoor, hij heeft het over 9/11 en over de moord op Theo van Gogh. Dan komt ‘Joke’, haar naam linkt door naar het weblog Misdefinitie.nl, die Martin Bosma voor leugenaar uitmaakt.

Dit is eigenlijk geen discussie maar een uitwisseling van welbekende standpunten. Daarom doe ik ook een mash’Allah bijzondere duit in het zakje, in de hoop dat er nu wèl een discussie ontstaat waar ik ècht iets nieuws van leer. De tekst van deze duit³ luidt als volgt:

"‘Islam is geen godsdienst’ zegt meer over het geloof van Martin Bosma in de PVV ideologie. Net zoals mijn uitdagende stelling 'De PVV is geen politieke partij' meer zegt over mijn ideeën over de PVV. Beide stellingen kunnen tot discussie leiden en dat is alleen maar goed (iets voor Rondom Tien, meneer Grimbergen?). Martin Bosma volgt niet de letter van de wet van de Van Dale bijbel. Hem daarom als leugenaar bestempelen, is niet fair."

¹www.nioweb.nl/2008/11/14/pvv-islam-is-geen-godsdienst
²www.nioweb.nl/2008/11/14/pvv-islam-is-geen-godsdienst#comment-4344
³www.nioweb.nl/2008/11/14/pvv-islam-is-geen-godsdienst#comment-4548

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.