maandag 17 november 2008

Yusuf Ibrahim vahan Nahassouwe, ben ik van eh…

Mash’Allah, Allochtonen.web-log.nl heeft ècht een neus voor humor. Na de berichtgeving over een speelgoedpop die de islam zou loven, komen ze nu voor de dag met een artikel dat afkomstig is van De Speld, een website die – naar eigen zeggen – "Jouw Vaste Prik Voor Betrouwbaar Nieuws" is. Tja, als je dat leest, neem je natuurlijk direct alles met een korrel zout. Het artikel op De Speld begint als volgt:

Onze Vader des Vaderlands was in de laatste twee jaar van zijn leven praktiserend moslim. Dat beweert althans de Leidse historicus Tjalling Wenselaar. De promovendus besteedde de afgelopen vier jaar aan intensief archief onderzoek en zegt dat er geen andere conclusie mogelijk is. "Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau, zo zou hij eigenlijk in de geschiedenisboeken terecht moeten komen."
Wenselaar spreekt van 'een strategische bekering'. Van Oranje was, kort voor zijn overgang naar de Islam, al gaan samenwerken met kalief Abdul Abu Uzrim. Hij haalde de banden aan tussen Nederland en de stad Al Hoceima in het huidige Marokko. [meer...]

Het volledige artikel leest lekker weg maar heeft uiteraard geen enkele nieuwswaarde. De amusementswaarde daarentegen is hoog! Het zou kunnen dat het fake nieuwsbericht over Yusuf Ibrahim van Oranje Nassau is ingegeven door de troebelen rondom de ‘nieuwgekozen’ burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Deze is immers opgegroeid in Al Hoceima voordat hij naar Nederland emigreerde :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.