zondag 25 december 2005

Van Bommel naar de IUR

Het gebeurt nogal eens dat ondergetekende wordt verward met imam Abdulwahid van Bommel (had ik na mijn bekering toch een andere moslimnaam moeten kiezen :-).

Tot op heden gaat de Van Bommel buzz, maar kennis over deze imam strekt vaak niet verder dan “Oh ja, die imam uit Den Haag” (dat was hij lang geleden), “de directeur van de Nederlandse Moslim Omroep” (dat was hij kort geleden). Doordat Abdulwahid van Bommel na zijn tijd in Hilversum lang in de luwte heeft gewerkt, is wellicht dit beeld ontstaan. Daarom is het nu tijd om dat recht te zetten en duidelijk te maken waarmee Abdulwahid van Bommel bezig was, is en incha Allah zal zijn. Voor een diepte-interview over zijn toekomstplannen heeft hij nog geen tijd kunnen maken. Gisteren heb ik wel zijn c.v. per email ontvangen, vergezeld van die typische Van Bommel humor. Hij mag dan wel moe zijn vanwege zijn drukke schema’s, maar lijkt nooit zijn streken te verliezen: de c.v. als bijlage in Word gaat vergezeld van deze tekst in de email:

“Hierbij mijn c.v.tje. Pluk het maar kaal als je daar zin in hebt. Nu heb je precies de jaartallen van de veldslagen en de gestorven staatshoofden enzo. Zitten jullie al lekker om de islamitische variant van de kerstboom?”
Mash’Allah, da’s Van Bommel ten voete uit! :-)

Vanaf 1 mei 1998 tot 1 januari 2005 heeft Van Bommel gewerkt als geestelijk verzorger voor moslims in lokatie Westeinde van Medisch Centrum Haaglanden. Tot eind december 2005 werkt hij daar nog 8 uur per week aan interculturele communicatie.

Vanaf 1 januari 2006 incha Allah mag de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) zich verheugen in de aanwezigheid van Van Bommel. Voor twee dagen per week zal hij dan namelijk aan deze universiteit verbonden zijn. In het verleden heeft hij al een aantal lezingen gegeven aan de IUR. Dat de samenwerking nu geformaliseerd is, mag zeker een aanwinst genoemd worden voor het islamitisch academisch onderwijs.

Uiteraard blijft Van Bommel naast incha Allah zijn nieuwe baan bezig met het geven van lezingen door het hele land en het schrijven van artikelen, boeken en diverse andere publicaties.

Klik op deze link voor een introductiefilm van ruim 23 minuten over de IUR:
www.iurtv.nl/nl/58/kennisvideo.wmv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.