woensdag 9 maart 2011

Ya Allah! #libya #horror #rap #clip #mp3

Zij die de huidige Libische revolutie steunen, geïnspireerd door de protesten in Egypte en Tunesië en andere landen in de regio, dragen op verschillende manieren hun steentje bij.

Zo bericht Ben Wedeman (CNN) op Twitter over een Libische Amerikaan die terugkeerde naar zijn land, een wapen kocht en nu in de strijd zijn bijdrage levert [LEES], een geneeskunde-student die luchtafweergeschut bedient na vier uur training [LEES] en een Libisch-Amerikaanse chirurg uit Charleston, West-Virginia, die nu operaties uitvoert in het ziekenhuis van Ras Lanuf [LEES].

ThisisKhaledM YouTube webpage print screen dd 2011-03-09

Wat ik vandaag zie op YouTube laat niets aan de verbeelding over. De Libisch-Amerikaanse rapper Khaled M. heeft een (Engelstalig) anti-Khadafi nummer gemaakt (Can't Take Our Freedom – Khaled M. feat. Lowkey). Dit is de mp3:

Khaled M. featuring Lowkey – Can't Take Our Freedom
abdulwadud.weblog.nl/files/1119/c6221c4d52.mp3

De begeleidende videoclip is zeer confronterend en toont o.a. wereldleiders samen met Khadafi, openbare executies en andere beelden uit het Libische verleden – dit alles vermengd met beelden van nu – je kijkt de dood recht in de ogen, je ziet foto's en video's van hopen lijken (die rollen) in plassen bloed, beelden van protesten, bewegende beelden van een overleden kind dat ritueel wordt gereinigd (voorafgaande aan begrafenis), nog méér beelden van protesten en strijd, een foto van een overleden kind. Geen van deze beelden is op enige wijze gecensureerd. Deze beelden blijven op je netvlies gebrand. Knipperen helpt niet. Dit is reality horror.

thisiskhaledm.com/music

Can't Take Our Freedom
Khaled M. feat. Lowkey
www.youtube.com/watch?v=NReDBYRZ7nY

Om je niet zomaar met gruwelijke beelden te confronteren (de beschrijving van deze beelden kan al teveel zijn), heb ik gekozen voor een url, géén link (en dus zeker géén embedded video). Als je de video wilt zien, kopiëer dan de YouTube url, plak 't in de adresbalk van je internetbrowser en druk op 'Enter'. Zorg er dan wèl voor dat er geen mensen meekijken die er niet tegenkunnen.

Nota bene, iederéén kan haar of zijn bijdrage leveren om de Libische opstand te steunen. Doa's. Smeekgebeden. Smeek Allah soebhana wa ta'ala dat Hij Libië bevrijdt van Khadafi en de zijnen.

Ya Allah! Ya Allah! Ya Allah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.