dinsdag 10 mei 2011

Senegalese kalief Mansour Sy (Tivaouane) roept op tot steniging van homoseksuelen


Het liefst zou ik alleen iets leuks schrijven over Senegal, maar soms gebeuren daar dingen, of in dit geval worden daar uitspraken gedaan, die ècht niet door de beugel kunnen. Dan móet ik er aandacht aan besteden, hoe pijnlijk het ook is. In dit geval is er in Senegal van (religieuze) hogerhand expliciet de oproep gedaan om homoseksuelen te stenigen.

www.seneweb.com/news/Societe/ziarra-annuel-a-tivaouane-serigne-mansour-sy-appelle-a-la-lapidation-des-homosexuels_n_44910.html

GROF VERBAAL GEWELD Tijdens een grote religieuze bijeenkomst zondag 8 mei jl. in Tivaouane (het religieuze centrum van de moslimbroederschap der tijani's) is een lezing gehouden waarin de kalief Mansour Sy de moslims van Senegal oproept tot het stenigen van homoseksuelen om op die manier het land voor rampspoed te behoeden. Homoseksuelen zouden volgens hem ook van een grote hoogte naar beneden moeten worden gegooid. [Dat komt mij bekend voor] Zaken als erge ziektes, overstromingen en talloze ongelukken zijn allemaal te wijten aan homoseksualiteit, aldus Mansour Sy. Yeah, right. Dat er xc3xbcberhaupt nog mensen zijn die in deze onzin geloven – en deze vervolgens nog uitspreken ook!

ZWAAR TE MOEDE Ik neem de woorden van Mansour Sy ter kennisgeving aan; incha Allah geldt dat ook voor hen aan wie de lezing is gericht. Echter, wanneer ik de reacties lees onderaan het artikel op de betreffende Seneweb.com webpagina, dan wordt het me zwaar te moede… Homoseksualiteit is strafbaar in het 'seculiere' Senegal. Zo'n oproep tot geweld als in bovengenoemde lezing lijkt gewoon te kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.