zondag 5 april 2009

Ndank ndank


ZWACHTELEN?! Tijdens mijn verblijf in en bezoeken aan het ziekenhuis, hebben de heren en dames van de medische staf met geen woord gerept over het belang van het inzwachtelen van mijn rechterenkel en -onderbeen om op die manier het herstel van de enkel te bevorderen.

07-JAN-2009 : Ik krijg een kunststof spalk om mijn rechteronderbeen.
15-JAN-2009 : De spalk wordt vervangen door gips.
25-FEB-2009 : Het gips wordt van mijn been verwijderd. Mijn enkel en onderbeen zijn nog flink opgezet.

Een paar weken later en twee controles verder lijkt er nog steeds een soort bal in mijn enkel te zitten. Mash’Allah! Dan raadpleeg ik mijn huisarts en binnen no time legt een praktijkverpleegkundige een zwachtel aan: de gewoonste zaak van de wereld in dit soort situaties, zo blijkt. Ik voel direct meer steun. Afgelopen vrijdag is deze zwachtel vervangen door een ‘vers exemplaar’. Alhamdulillah, het herstel wordt nu pas duidelijk zichtbaar! De afgelopen periode heb je tijd genoeg gehad voor je weblog, zou je zeggen. Dat klopt, ja. Maar de fut ontbreekt.

Ik verricht mijn verplichte dagelijkse gebeden, ik spreek mijn doa’s uit, maar de islam in mijn dagelijkse leven weet zich nu nauwelijks een weg naar mijn weblog te vinden. Eén van de spin-offs van mijn online speurtocht naar sporen van de Senegalese muziek (ja, je moet toch wat als je vaker thuis bent dan normaal) is het vormen van een klein archief van Nederlandse muziek, voornamelijk populaire muziek dat heden ten dage niet meer op de radio te horen is (het gros van dit archiefmateriaal is afkomstig van de muziekblogs Frisian’s Other Favourites frisiansotherfavorites.blogspot.com en Araglin www.araglin.nl). Op de Hongaarse website Sakalli sakallimusic2.blogspot.com/2008/03/album-index.html vind ik bijna alle LP’s van Flairck, die mij nog steeds dierbare Nederlandse folk fusion groep. Zo’n 23 jaar geleden ben ik deze groep zelfs achterna gereisd tot in Ludwigshafen (West-Duitsland) waar in het kader van de Sleight of Hand tour een optreden is gegeven in een jeugdhonk (‘Ho de Jott’).

Naast religieus materiaal (nasheeds, azaan, etc) bevat de geheugenstick van mijn GSM inmiddels ook uren aan jeugdsentiment in mp3 formaat, afkomstig van bovengenoemde muziekblogs. Op het moment van publiceren van de bijdrage die je nu leest, wordt de playlist van mijn GSM gedomineerd door o.a. Ekseption, Flairck, Kayak (NL) Super Diamano, Xalam, Aby Ngana Diop, Ndiaga Mbaye en Orchestra Baobab (SN). Mash’Allah, wat ben ik toch een alleseter :-)

Wat is het lang geleden dat ik van dinsdag- tot en met zaterdagmiddag mijn postrondes liep: urenlang in de buitenlucht in de mij inmiddels vertrouwde wijken… Ya Allah! Maak dat ik spoedig weer terug kan keren in de mij vertrouwde baan. Amiin. Veel frisse lucht maakt de geest helder en zorgt voor inspiratie en schrijflust. Het zal incha Allah nog wel even rustig blijven op dit weblog. Niet getreurd! Het rijk gevulde archief is er ook nog… Genoeg materiaal mash’Allah om incha Allah een beeld te krijgen van yours truly.

Tot later, incha Allah :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.