maandag 2 november 2009

Vijf jaar geleden


Vijf jaar geleden is Theo van Gogh vermoord. Een herdenking zeker waard. Maar onder de paraplu van de Vrienden van Pim Fortuyn (hoezo) en in aanwezigheid van Rita freaking Verdonk? Mwah… Als herdenking pluk ik maar wat uit mijn eigen archief, een weblogbijdrage gepubliceerd op 5 november 2004:

EEN DIENST? DUS NIET Ik hoop niet dat degene die op 19 ramadan/ 2 november jl. Theo van Gogh op een laffe wijze heeft vermoord, en bij zijn lichaam een dreigbrief voor Ayaan Hirsi Ali heeft achtergelaten, denkt dat hij daarmee ons moslim(a’)s een dienst heeft bewezen. DAT HEEFT HIJ DUS NIET.

MEER KWAAD Natuurlijk, Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali hebben de islam en ons moslim(a’)s diep beledigd. "Naar mijn opvatting mogen zowel God als Allah (sic) beledigd worden. Ik heb mij van die dankbare taak vaak en met veel verve gekwijt (…)" aldus Theo van Gogh in een procesverbaal uit 1999 gepubliceerd op zijn website. Zoals ik al eerder heb gezegd*, moet je proberen daar boven te staan, hoe moeilijk dat ook is! De moordenaar van Theo van Gogh heeft meer kwaad gedaan voor de moslim(a’)s in Nederland dan Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali bijelkaar.

www.theovangogh.nl/proverb1.html

MET STOMHEID Natuurlijk ben je als moslim(a) kwaad wanneer je één van Theo’s pennenvruchten leest of (delen van) de korte film "Submission" ziet. Maar hou je dan in! Handel niet wanneer je kwaad bent (zie mijn vorige log)! Tel tot tien of honderd of duizend of wat dan ook. Beter nog: doe aan zikroellah, mediteer, kalmeer. Na het bekend worden van de gruwelijke moord op Theo van Gogh ben ik met stomheid geslagen. Denk erom: sabr is een schone zaak :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.