zaterdag 21 maart 2009

LP (1982) qaari Abdessamad online!

BIJVANGST Tijdens het vissen naar gouwe ouwen van de (Senegalese) muziek heb ik vaak beet, mash’Allah. De bijvangst is mash’Allah vaak interessant en wel zodanig dat ik de neiging heb gehad werkelijk alles wat ik heb gevangen te bewaren. Nu gooi ik bijvangst terug in het water van het wereldwijde web. Uitzonderingen zijn er uiteraard. Neem nu deze LP uit 1982 met koranrecitatie van Abdessamad, d.d. 7 mei 2007 geplaatst op het muziekblog Ylow.blogspot.com (in een ZIP pakketje, inclusief scans van de hoes!).

ALLA(H) Koranrecitatie is geen muziek, maar als op deze manier aandacht wordt besteed aan het voordragen van het Woord van Allah, alla! (vooruit dan maar) Het betreffende muziekblog verwijst voor meer info naar de hoes (achterkant).

Deze LP maakt onderdeel uit van een serie van tien platen met koranrecitatie door Abdessamad, geproduceerd door een Syrisch platenlabel, geperst en gedistribueerd door de Griekse (!) tak van de platenmaatschappij EMI. In de bijdrage die je nu leest, gaat het om deel drie uit de serie, waarin Abdessamad een gedeelte uit soera Maryam reciteert (kant A 19:22-40, kant B 19:41-62).

Druk op de onderstaande url om deze LP te kunnen beluisteren - of luister direct via de embedded players. Waarschuwing: de koranrecitatie wordt in deze players voorafgegaan door reclames waar ik geen controle over heb. De beelden in de reclames kunnen op z'n zachtst gezegd contrasteren met de Boodschap van de koran.

"Cheikh Abdel Basset Mohamed
Abdel Samad – Al Koran Al Karim
a recital from souret Mariam"
(p) 1982, MOUSSALLI Syria, MT 3655

manufacture & distribution by EMI Greece S.A.

www.wat.tv/abdulwadud#playlistextended/2252470
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.