donderdag 14 oktober 2004

Focussen op Allah

Laatst heb ik samen met mijn dochtertje Kiné (vier jaar) een film bekeken, gedownload van Harunyahya.com. Het commentaar en de titels zijn in het Engels, maar mashallah dat is geen probleem voor die kleuter; aan de beelden heeft ze genoeg.

“Papa, kijk! Een wolk! (…) Blaadjes! (…) Berg! (…) De zon! (…)”

Wat ze ziet is een amalgaam van beelden, ogenschijnlijk stockmateriaal. De natuur in al zijn glorie wordt afgewisseld met bird eye views van steden en beeldmanipulaties à la Koyaanisqatsi. De film is zeker géén cinematografisch hoogtepunt maar het een praatje-bij-een-plaatje noemen zou afbreuk doen aan de heldere en duidelijke koran-uitleg.

Gebruik de beelden gewoon als focuspunt terwijl je luistert naar een verhandeling waarin enkele Schone Namen van Allah (asmaa-oel-hoesna) de revue passeren. Ik bedenk me ineens dat de beelden, anders gemonteerd, prima zouden kunnen functioneren als focuspunt terwijl je luistert naar soera Ar-Rahmaan – het liefst gereciteerd in een tadjwied-stijl: langzaam en gedragen en met àlle tijd van de wereld voor pauzes tussen de aya’s.


Klik HIER om de genoemde film te kunnen downloaden

Klik HIER om te luisteren naar soera Ar-Rahmaan, lees de uitleg (in diverse talen, waaronder Engels en Turks) mee

UPDATE 2 JANUARI 2013: Luister via de audio player bovenaan deze weblogbijdrage naar soera Ar-Rahmaan, gereciteerd in de gedragen tadjwied-stijl door Abdulbaset Abdessamad. De genoemde film over de Schone Namen van Allah is anno 2003 geplaatst op HarunYahya.com. Inmiddels staat het werk ook op YouTube. Kijk via onderstaande YouTube player naar “The Names of Allah”

www.youtube.com/watch?v=LgZjjeYnyYc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.