donderdag 9 januari 2014

Jaarverslag in Naam van الله


De timeline van het Twitter account dat ik bijhoud op mijn werk ziet er wat anders uit dan die van mijn privé Twitter account @AbdulwadudLouws. Op mijn werk zie ik veel accounts voorbijkomen van bedrijven en instellingen, accounts die ik gewoonlijk associeer met een doorsnee werkdag. Tweets van @De_Ondernemer gaan nog al eens vergezeld van kwinkslagen of woordspelingen. Vandaag had @De_Ondernemer een verrassing voor mij in petto: de Naam van Allah werd genoemd in een bericht over een jaarverslag (zie hier of de afbeelding bovenaan de weblogbijdrage die je nu leest). Fijn om Zijn Naam tijdens mijn werk tegen te komen.

Zojuist thuis doorgeklikt op de link bit.ly/1hyqq6y:
"’In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle’, dat is de opening van het jaarverslag van een organisatie die gesubsidieerd wordt door de gemeente Amsterdam, meldt De Telegraaf,"
lees ik. Oh help, de Naam van Allah wordt ergens genoemd en de hele goegemeente is in rep en roer. Ik klik door op de link van de genoemde organisatie en kom terecht op de website van Jongerencentrum MGT. Het gaat om een jongerencentrum dat zich duidelijk als islamitisch profileert (het organiseert zelfs bekeerlingavonden, bijeenkomsten waarin moslimbekeerlingen hun verhaal vertellen).
"Jongerencentrum MGT is een sociaal educatieve organisatie die zich richt op de integratie en emancipatie van jongeren in de Nederlandse samenleving. Zij doet dit vanuit een op de islam geïnspireerde maatschappelijke verantwoordelijkheid, die op verschillende terreinen tot uitdrukking komt." [JongerencentrumMGT.nl]
En dan nog verbaasd zijn dat hun jaarverslag opent met "In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle"? Zo'n opening is niet meer dan normaal voor een organisatie die zich nadrukkelijk en in alle openheid profileert als islamitisch.
"Het bewuste jaarverslag werd gisteravond opgemerkt door Pieter Rietman van D66 [Amsterdam-West]. Hij gaat, samen met de VVD, de zaak aan de kaak stellen. „In het jaarverslag blijkt dat ze echt wel goede dingen doen. Ze sporten met jongeren, doen aan noodhulp aan Afrika. Maar er staan wel heel veel verwijzingen naar religie in. Ik vraag me daarom af of de subsidiëring niet in strijd is met de scheiding van kerk en staat.” [De Telegraaf]
Je gaat mij niet vertellen dat stadsdeel West van de gemeente Amsterdam in al die jaren dat het subsidie heeft verstrekt aan MGT nooit heeft geweten van de islamitische identiteit van dit jongerencentrum. Nú pas zijn de rapen gaar. Binnenkort zijn er verkiezingen. Zou het daar mee te maken hebben?


www.jongerencentrummgt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.