vrijdag 25 september 2009

“They have better music”

Ik nodig je uit kennis te nemen van Worldservice’ bijdrage "Bisimilai" waarin de muziekblogger stelt dat het niet onmogelijk is dat hij zich eens zal bekeren tot islam, "omdat zij [sic] betere muziek hebben". Een LP van de Nigeriaanse groep Haruna Ishola and his Apala Group gebruikt hij dan als voorbeeld (klik hier om het te downloaden). Leuk om te lezen dat er in deze tijd nog niet-moslims zijn die een positief beeld van islam schetsen. De beheerder van het muziekblog Worldservice.blogspot.com slaat de plank volledig mis - muziek heeft immers alles te maken met cultuur en nauwelijks met islam. Bijna elk ‘moslimland’ heeft wel religieuze muziek, maar de stijl is dan gewoon terug te voeren op de cultuur (of één van de culturen) van het betreffende land.

BISIMILAI

I have to admit I am not very good with religion. Over the years I have come to the conclusion I am just not the believing, the submissive or the worshipping kind.

But should I ever – for reasons I can not imagine at this moment – get the urge to repent, it is very likely I will turn to Islam.

For one thing, they have better music than the competition. [...]
wrldsrv.blogspot.com/2009/09/bisimilai.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.