dinsdag 16 juli 2013

TFM 'en direct'

In Senegal wordt tijdens de ramadan de programmering van TV en radio aangepast. Op privézender TFM betekent dat dat er op een ramadan-dag vóór iftaar géén dolle Kouthia* tussen de clips door scherp commentaar op de actualiteit levert - in plaats daarvan zien we in het programma Seetu Ramadan een traditioneel geklede presentator (zie screenshot) die tussen de religieus verantwoorde clips kijkers aan het woord laat. Correctie: overdag is Kouthia ook van de partij met een ramadan programma (als onderdeel van zijn Kouthia Show). Ruim ná iftaar is hij er opnieuw met zijn Abou Bilal sketches. Zie deze YouTube playlist voor alle ramadan episodes (Kouthia show + Abou Bilal).

In het programma Seetu Ramadan worden er met een keur aan gasten religieuze thema's besproken. Op het moment van het plaatsen van deze weblogbijdrage duurt het nog enkele uren voor het vasten in Senegal verbroken wordt (iftaar). Dat betekent: veel verhandelingen over de koran, videoclips met (Senegalese) religieuze muziek. Maak eens kennis met de ramadan-programmering en stem nu af op TFM, het televisiestation van de Groupe Futurs Médias (eigenaar: minister/zanger/zakenman Youssou Ndour).

NB: lees je deze bijdrage wanneer het geen ramadan is, dan is de programmering uiteraard anders. Dan kan het geen kwaad om óók af te stemmen op TFM. Veel kijk- en luisterplezier!

voor de actuele links naar (live) streams van TV + radio

www.youtube.com/watch?v=y6Vzt8mArtY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.