woensdag 17 juli 2013

Komiek Kouthia / Abou Bilal (imam Gremdaat) zet Senegal op stelten tijdens Ramadan 2013

Senegals meest geliefde en gevreesde komiek Kouthia is ook deze ramadan weer van de partij. Middels de ramadan edities van zijn Kouthia Show èn zijn Abou Bilal sketches vermaakt hij vele Senegalezen en haalt hij het bloed onder de nagels vandaan bij het religieuze establishment. Zijn voertaal is Wolof - mocht je die taal  niet machtig zijn: laat dat de pret niet drukken.

In 2010 heb ik je nog kennis laten maken met radiobijdragen van Kouthia / Abou Bilal (ik noem hem altijd imam Gremdaat, verwijzend naar één van de alter ego's van Paul Haenen), onderaan deze weblogbijdrage vind je een YouTube playlist met alle televisie episodes van Wakhtaanu Koor (ramadan editie van de Kouthia Show) èn de Abou Bilal sketches van Ramadan 2013. Elke dag wordt de playlist aangevuld, tot het einde van de ramadan incha Allah. Veel plezier!

UPDATE D.D. 26 JULI 2013: Jammer dat de Abou Bilal sketches direct worden gevolgd door uitleg van een echte koranleraar; dat geeft mij de indruk dat Kouthia een handreiking heeft gedaan naar zijn critici uit conservatief-religieuze hoek. Alhamdulillah kan Kouthia in (de ramadan edities van) zijn Kouthia Show nog steeds 'zichzelf' zijn, dat wil zeggen grof en übermelig, zonder een religieus-correct commentaar achteraf.

www.youtube.com/playlist?list=
PLvhFm6jRw1qqoeUmb1_rm0XEU9WCRINhd


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.