vrijdag 12 juli 2013

Shahada: misdruk op jihadi-vlag

en.wikipedia.org/wiki/File:Sharia_flag.svg
Ik zie ze in het nieuws regelmatig voorbij komen: jihadi vlaggen met als opdruk wit-op-zwart de shahada, de islamitische geloofsgetuigenis. Er is één soort vlag c.q. spandoek waarbij het tweede deel van de shahada van beneden naar boven is gedrukt (zwart-op-wit in een 'cirkel'). Op die manier luidt de geloofsgetuigenis, wanneer je hem van boven naar beneden leest, ongeveer als volgt: "Er is geen andere god dan Allah, Allah boodschapper Mohammed". Dat impliceert dat Hij de boodschapper van Mohammed is. Astaghfiroellah :-)

Wanneer dan op Wikipedia deze vlag abusievelijk wordt omschreven als een 'sharia vlag' is de verwarring natuurlijk compleet.

en.wikipedia.org/wiki/File:Sharia_flag.svg

UPDATE D.D. 1 JULI 2014:
In het verleden ben ik op Twitter door ISIS-sympathisanten aangesproken op mijn kritiek op hun vlag. De één gaf aan dat de opmaak van de vlag gewoon één van de manieren is om Arabische tekst weer te geven, de ander zei matter-of-fact dat ik de tekst in de 'cirkel' van onder naar boven moet lezen... Hieronder de nieuwe IS(IS) vlag, gevat in een tweet:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.