zondag 11 november 2007

Uit mezelf

Je bent dit Senegalese spreekwoord vast al vaker tegengekomen op mijn weblog: Yàlla Yàlla Bay Sa Tool. Allah helpt alleen hen die zelf hun land bewerken

Correct
De strekking lijkt mij inmiddels duidelijk. Laat niet alles aan Hem over, anders doet Hij niets voor jou. Maar, eenmaal je doel bereikt?
Loof dan Hèm.
Doel niet bereikt?
Loof Hem dan óok.
Want alles is van Allah afkomstig.
Tot zover de religieus-correcte one-liners.

Verwrongen
Van-huis-uit ben ik een binnenvetter (da’s wellicht een verrassing voor mensen die me denken te kennen als een open flap-uit). Van-huis-uit zit uiten niet in me. Nooit geleerd. Geborgenheid. Wat is dat? Mijn hersenpan onder hoge druk. Uit ik wat, dan is dat verwrongen. Ik ontwring door te schrijven, zo kader ik mijn gedachten en stroomlijn mijn uitingen. Zelf geleerd. Uit mezelf.

Borrel
"Accepteer het nou maar [die tegenslag], Hij heeft vast andere plannen met jou." Bekende troost, maar voor een binnenvetter als ik een excuus om niet stil te staan bij wat een teleurstelling met het koppie doet wanneer een obstakel mijn idealen hindert.
"Accepteer…" Ja, okééé dan. Grrrrr. Maar ik laat die traan komen als ik ‘m hoor opborrelen, daar ben ik mans genoeg voor. Het lichaam kan rare dingen met me doen als ik daar geen gehoor aan geef. Die traan is geen teken van ongeloof en wantrouwen, maar een wijze van verwerking. En daar heeft Hij incha Allah geen problemen mee :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.