* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

zaterdag 1 januari 2005

Vooruitblik

Nee, geen vooruitblik van mijn kant. Terugblikken kunnen wij allemaal, maar alleen aan Allah is het vermogen om vooruit te kijken. En Hij alleen weet wat wij op onze weg zullen tegenkomen. Het is de kunst om onze vrije wil in overeenstemming te brengen met die van Allah. Een hele klus. Een klus die nooit is geklaard. Een voortdurende zoektocht.

En nou niet denken dat er mensen zijn die alle wijsheid in pacht hebben. Mensen die jou wel eens even zullen zeggen hoe het zit. "Oh, ben je net moslim geworden? Mash’Allah, misschien ben je geïnteresseerd in een buitenlandse studie, ik ken broeders die je alles haarfijn kunnen uitleggen. Weet je wat, wij hebben straks een studieweekend in het Nederlands. Kom eens langs, Allah zal je er zeker voor belonen." Nee, ik ken mijn pappenheimers. Hoe sterk het verlangen ook is om in deze verwarrende tijden te vallen voor de verleidingen van de strakke leer (nee, niet qua kleding) en het uitzicht op een enkele reis djennah in de zeer nabije toekomst, denk erom dat islam voor jou ook een persoonlijke zoektocht betekent. Een zoektocht die je incha Allah zult volbrengen als je maar vertrouwen blijft houden in Allah soebhana wa ta’ala en niet zwicht voor de verleidingen van wolven in schaapskleren.

Ik wens jou in het komende jaar veel sterkte en godsvrucht. Dat Allah soebhana wa ta’ala je zal geven waar je Hem om hebt gevraagd. Is hetgeen waarom je hebt gevraagd niets voor jou, dan zal je het niet krijgen. Is hetgeen waarom je hebt gevraagd wel iets voor jou, dan zal je het wel krijgen, wellicht met enige vertraging. Want het leven zit vol met tests van je imaan. Je vertrouwen in Allah zal voortdurend op de proef worden gesteld. Maar na elke keer dat je zo’n proef hebt doorstaan, zal je er incha Allah sterker uit komen. Yallah Yallah Bay Sa Tool, zeggen ze in Senegal. Wat zoveel betekent als Allah helpt alleen hen die zichzelf helpen. Dus, de handen uit de mouwen en ga ervoor! Fi sabilillah!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.