* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

vrijdag 18 januari 2008

Aantal kerkgebouwen daalt gestaag


De kop van bovenstaand Teletekst bericht is misleidend. Eigenlijk gaat het over kerkgebouwen die hun "religieuze functie" verliezen en synagoges die niet meer als "gebedsruimtes" worden gebruikt. Van echte leegstand of afbraak is meestal geen sprake.

Neem eens een kijkje in mijn woonplaats. Genoeg kerkgebouwen die een religieuze functie hebben, er zijn zelfs woonhuizen die christelijke groeperingen herbergen. Zutphen heeft ook nog een kerkgebouw dat in gebruik is als gordijnzaak. Bij mijn weten is de Zutphense synagoge nog wèl in gebruik als gebedshuis (althans, dat zou zo moeten zijn).

De Zutphense moslimgemeenschap heeft een aantal plekken waar gebeden kan worden. Maar dè plek is natuurlijk de moskee in het centrum, niet ver van de synagoge. En ja, moslims zouden moslims niet zijn als zij niet het wereldlijke en het spirituele zouden verenigen. Islam is een levenswijze die letterlijk IN het leven staat, en niet ernaast. Dat wordt duidelijk wanneer je dè moskee van Zutphen passeert. Links naast de nieuwe ingang, zie je de oude ingang van dit islamitisch gebedshuis: tegenwoordig is daar een bedrijf gevestigd digitique.nl waar je terecht kunt als je bijvoorbeeld een satellietschotel wilt kopen. Deze schotel kun je dan laten bevestigen en richten door een bestuurslid van de moskee (in ons geval deed hij dat onder luid gevloek omdat het maar niet lukte). Mash’Allah, wat is de dunya toch klein...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.