vrijdag 4 januari 2008

KRO’s DE REÜNIE ZONDAGAVOND 6 JAN 2008 21.15 UUR : de programmadetails zoals gepubliceerd op reunie.kro.nl

Vanmiddag heeft de KRO achtergrondinformatie geplaatst over de komende aflevering van De Reünie (6 januari 2008, 21.15 uur, Nederland 1) waar ik als één van de oud-klasgenoten deel van uitmaak. Hieronder volgt de integrale tekst.

bron : reunie.kro.nl/uitzendingen/2007-2/2008-01-06/index.aspx

"We gaan terug naar 1979. De Rotterdamse Vrije School was een school op antroposofische leest geschoeid. De leerlingen kregen veel expressievakken, zoals eurythmie, samenzang en toneelspel. Deze klas was één van de laatste lichtingen die nog op zaterdagochtend les had. Het was een kleurrijke klas, waarbij maar weinigen uit een echt antroposofisch gezin kwamen.

"Eén van die leerlingen was Arne. Hoe is het met hem gegaan na de schooltijd? Hij trok al op jonge leeftijd door Europa, om uiteindelijk een vliegschool in Florida te beginnen. Op 11 september 2001 veranderde zijn leven drastisch. Arne bleek één van de kapers van de aanslag opgeleid te hebben.

"Hoewel de verbondenheid tussen de leerlingen groot was, werd er ook gepest in de klas. Roeland bijvoorbeeld was klein, had een bloempotkapsel en at boterhammen met komkommer. Hij was het mikpunt van pesterijen. Regelmatig werd hij het raam uitgegooid. Of in de kast opgesloten. Roeland heeft daar nog steeds last van. De Reünie stuurde hem met één van de vroegere pesters de Veluwe op om een oude rekening te vereffenen. Het verschil tussen 'dader' en 'slachtoffer' bleek echter veel kleiner te zijn dan verwacht.

"Wilco werd ook gepest. Iedereen herinnert zich nog het incident waarbij Wilco door een ruit geduwd werd en het bloed uit zijn slaap stroomde. Wilco heeft na de school geheel zijn eigen pad gekozen. Hij werd actievoerder en woonde maandenlang in een tent op de vliegbasis Woensdrecht om tegen de kruisraketten te protesteren. Tegenwoordig heet Wilco 'Abdul'. Vijf keer per dag knielt hij richting Mekka.

"Ook Marja heeft een ommekeer in haar leven gekend. De deelname aan een opname van 'Miljoenenjacht', leverde haar een half miljoen op. Wat heeft ze met het geld gedaan en hoe heeft het haar leven veranderd?"


Naast deze informatie heeft reunie.kro.nl ook extra informatie beschikbaar gesteld:
Klasgenoten de Vrije School uit Rotterdam – Wie is wie?
pagina 1 pagina 2 pagina 3
Fotoalbum Vrije School Rotterdam – Achter de schermen
reunie.kro.nl/uitzendingen/2007-2/2008-01-06/fotoalbum.aspx
FORUM Uitzending 9: De Rotterdamse Vrije School (reageren op en meepraten over de uitzending) paspoort.kro.nl/forums/436/ShowForum.aspx

UPDATE D.D. 3 JANUARI 2017: klik op DEZE LINK om de genoemde aflevering van KRO’s De Reünie (afl. 9, seizoen 2007-2008) te bekijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.