* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

vrijdag 11 januari 2008

De Reünie, aflevering 9 : soap pilot

Door alle commotie die is ontstaan na uitzending van aflevering 9 van seizoen 2007-2008 van KRO’s televisieprogramma De Reünie zou je haast vergeten dat deze aflevering prima in elkaar zit. De Reünie heeft wel wat steekjes laten vallen (zie update van mijn bijdrage van 8 januari 2008) maar dat heeft geen invloed gehad op het geheel.

De aflevering lijkt wel op de pilot van een soap. Personages worden geïntroduceerd, verhaallijnen worden met elkaar vermengd en langzaam wordt toegewerkt naar het hoofdthema. Vervoer is de motor van bijna alle reportages. Als eerste hebben we Arne, de piloot en vliegschoolhouder – met als interview locatie o.a. een cockpit. Vervolgens Abdul (ondergetekende), wiens litteken door deze Arne destijds op school (1978) is veroorzaakt. Dat Abdul (moslimbekeerling) destijds werd gepest door Arne die later een moslimterrorist een vlieglesje heeft geleerd: tja, dat verzin je niet! Bruggetje naar de gevolgen van pesten: een helikopter zet de reportage over de gevolgen van pesten in gang. Na alle spanning is het ontspannen lachen met de reportage van Marja over het winnen van de Miljoenenjacht (het interview vindt plaats in een taxi). Marja is de komische noot van de soap, zeg maar - comic relief ook, na alle ellende ervóór.Kamphues heeft een voorkeur voor aparte plekken wanneer hij een gesprek aangaat. Zou hij aanwezig zijn geweest bij het maken van mijn reportage, dan had ik in mijn woonkamer een extra gebedskleedje uitgespreid en tegen Kamphues hebben gezegd: "Kom op, Rob, ik zal wel even laten zien hoe wij moslims bidden. Doe maar mee!" Dat had amusante televisie opgeleverd, incha Allah!

Een deel van deze bijdrage is ook geplaatst op het De Reünie forum:
paspoort.kro.nl/forums/363158/ShowPost.aspx

UPDATE D.D. 3 JAN. 2017: klik op DEZE LINK om de genoemde aflevering van KRO’s De Reünie (afl. 9, seizoen 2007-2008) te bekijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.