dinsdag 29 januari 2008

Maart 2008 : release anti-koran film Geert Wilders èn internationale islamitische conferentie (Oci) in Dakar, Senegal

Met frisse tegenzin ga ik mee met de hype over de anti-koran film van PVV-voorman Geert Wilders. Ik heb geen andere keus nu het uitkomen van deze film samen zou kunnen vallen met een bijeenkomst van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (Oci, Organisation de la conférence islamique) in Dakar, Senegal.

De anti-koran film zal volgens Wilders nu pas in maart uitkomen. Volgens een bericht op www.nos.nl/nosjournaal heeft Wilders de openingsbeelden van deze film al aan de Telegraaf laten zien. De bijeenkomst van de Oci, voorzien in Dakar, is ook meerdere malen uitgesteld. Wanneer deze twee gebeurtenissen, het uitkomen van Wilders’ film en de Oci bijeenkomst, in dezelfde periode zullen plaatsvinden, heeft de islamitische wereld een uitgelezen mogelijkheid om gezamenlijk met een reactie te komen. Gezien de diversiteit in de oemma en de schijnbare overheersing van extremistische broeders en zusters zal dat nog een hele klus zijn.

Senegal heeft een baken van rust nodig, een scheidsrechter. Iemand die wordt gerespecteerd door welke bevolkingsgroep dan ook, door welke broederschap dan ook, om zo in ieder geval in eigen land de lieve vrede te bewaren.

Abdoul Aziz KEBE
Als goede kandidaten zie ik serigne Abdoul Aziz Sy ‘Junior’ (de woordvoerder van de tijani moslimbroederschap die zetelt in de stad Tivaouane) en islamoloog Abdoul Aziz Kébé. Deze laatste is ook tijani, maar wordt regelmatig gevraagd om commentaar bij religieuze kwesties; ongeacht de broederschap waartoe men behoort, men luistert naar hem. Mash’Allah.

Sama Senegal, hou je hoofd erbij.
Senegal, benn bopp la!

Officiële website van de organisatie die de OIC top voorbereidt:
www.anoci.com (Senegal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.