donderdag 14 september 2006

To bereken or not to bereken

Begint de vastenmaand bij het zien van de maan of is het geoorloofd het begin van een nieuwe maand te berekenen? Elke nieuwe ramadan brengt dezefde discussie met zich mee. Persoonlijk raadpleeg ik regelmatig Moonsighting.com: erg druk vormgegeven, maar dat is voor een ADHD’er als ondergetekende geen probleem.

Bij mijn bezoek vandaag aan deze website zie ik de mededeling "Fiqh Council of N. America announced date of Ramadan and Eid-ul-Fitr, Click here." voorbijschuiven. Deze mededeling linkt naar een artikel op een webpagina van de ISNA, de Islamic Society of North America:
FIQH COUNCIL OF NORTH AMERICA DECIDED ON ASTRONOMICAL CALCULATIONS FOR ISLAMIC DATES. Voortaan volgt de ISNA berekeningen om het begin van bijvoorbeeld de ramadan vast te stellen. Het is een heel interessant artikel waarin het berekenen van het begin van een nieuwe maand niet strijdig wordt geacht met de soenna, al blaast de ISNA wel erg hoog van de minaret met déze bewering:

"The Muslim community of North America will lead the way towards the development of a unified global Islamic calendar for the whole Muslim world"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.