dinsdag 5 september 2006

Ar-Razzaaq, de Schenker van Onderhoud


Ar-Razzaaq

Celui qui pourvoit, Celui qui sustente
De Schenker van Onderhoud

Ar-Razzaaq is Degene Die onderhoud verschaft en Die de bronnen voor onderhoud ter beschikking stelt. Er bestaan twee soorten onderhoud. De eerste soort is het uiterlijke onderhoud en de tweede soort is het verborgen of geestelijke onderhoud. De eerste soort onderhoud heeft met eten en drinken te maken, kortom met alles wat het lichaam voedt. Verborgen of geestelijk onderhoud houdt kennis, ‘verlichting’ en leiding in. Zonder twijfel is dit een hogere vorm van onderhoud.
De juiste houding ten opzichte van deze naam is dat je je realiseert en dat je je ervan bewust wordt dat alléén Allah onderhoud kan verschaffen en dat je daarom op Allah en op Allah alléén moet vertrouwen. Daarnaast houdt het in dat je Allah aanroept om geestelijk onderhoud te krijgen. Dit betekent kennis, leiding en een stem om daarmee de waarheid te verkondigen.

Bron: "De 99 Schone Namen van Allah" door Zahurul Hassan Sharib (1992, MIC, Den Haag / NKB Uitgeverij bv, Bleijswijk) (ISBN 90-5408-013-2)

Bij het bekijken van al die reportages over immigration clandestine ben ik zeer bedroefd. Het merendeel van de Afrikanen die de laatste tijd met z’n honderden ‘aanspoelen’ (sommigen letterlijk) op de Canarische Eilanden zijn afkomstig uit Senegal. Een paar dagen geleden heb ik in een reportage een groot formaat pirogue gezien die duidelijk, gelet op de beschildering, uit Senegal afkomstig is; dat komt dan pas ècht hard aan. Dit alles heeft mij geïnspireerd tot het combineren van bovenstaande detailfoto van een pirogue (afkomstig van Mondavelo.com) met "Ar-Razzaaq", één van de schone namen van Allah, soebhana wa ta’ala. "Zoek je toevlucht tot Allah, de Schenker van Onderhoud, wanneer je in een uitzichtloze situatie zit" wil ik er mee zeggen.

Meer info:
Immigration Clandestine: Pour Echapper à la pauvreté des jeunes Africain(e)s Risquent leur vie EEN SLIDESHOW GEPRESENTEERD DOOR SENEWEB.COM [BEVAT SCHOKKENDE BEELDEN] op het moment van plaatsing van deze log was deze slideshow reeds 68.701 keer (!) bekeken...[25/10/2006 : 96.142 keer]

UPDATE 19 MAART 2013: de slide show is online helaas niet meer beschikbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.