dinsdag 15 maart 2011

@LoesjeNL #hoofddoek

Midden jaren tachtig was ik woonachtig in Utrecht. In die tijd deed ik mijn vervangende dienstplicht bij het Landelijk Milieu Overleg (juni 1984 – sept 1985). Direct daarna begon ik een opleiding aan de School voor de Journalistiek. Dankzij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is er online een spoor van mijn werkzaamheden bij het LMO te vinden. In het archief van het LMO vind je hier in het medewerkersoverzicht onder punt 5 Deelprojecten Milieu, Economie en Werk als laatste mijn naam genoemd (toen nog 'Wilco Louws').

In mijn Utrecht-tijd zat ik in het aksiewereldje (mijn 'stamkroeg' was het AKU, Anarchisties Kollektief Utrecht). Ook was ik eventjes deel van een Loesje-groep (ik meen dat dat toen de eerste Loesje-groep was buiten Arnhem). Aan de hand van het profiel van de denkbeeldige Loesje hield de groep brainstormsessies en werden er posters geplakt met daarop uitspraken van Loesje: fris, vrolijk, positief en (bijna) altijd vanuit een bijzondere invalshoek. De Loesje-groep Utrecht had een overlap met het aksiewereldje.

www.loesje.nl

Leuk om te merken dat Loesje nog steeds fris tegen zaken en gebeurtenissen aankijkt. Vanochtend klik ik bij @LoesjeNL (Loesje v/d Posters) op Follow om op deze manier op de hoogte te blijven. Goh, dat had ik eerder moeten doen. Ik zoek naar eerdere tweets van @LoesjeNL en ben aangenaam verrast bij het zien van deze tweet van 6 januari 2011 die leidt naar onderstaande poster. Incha Allah blijven Loesje en haar brainstormgroepen nog lang bestaan.

Loesje, I don't wanna lose ya!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.