donderdag 26 augustus 2010

Flora Diagne & Modou Fall, twee bijzondere fans van oestaz El Hajji Abou Bilal


Oestaz El Hajji Abou Bilal heeft het moeilijk vandaag. Bijna alleen maar vrouwen aan de lijn, dus verleidingen te over! Twee bellers wil ik er graag voor je uit lichten:

FLORA DIAGNE (20m51s-22m34s)
abdulwadud.web-log.nl/files/flora-diagne-ag-oustaz-el-hajji-abou-bilal.mp3
Al snel komt de oestaz erachter dat ze een christen is. Hij wordt boos en begint te tieren. Bij Flora horen we op de achtergrond vriendinnen lachen, blij dat ze de oestaz te grazen hebben genomen! Aan het eind van het gesprek stuurt de oestaz haar naar het dorp Popenguine (gemeente Popenguine-Ndayane). Dit dorp is gelegen aan de Petite-Côte en is voor de rooms-katholieken van Senegal een bedevaartsoord. Oustaz moy saay-saay!

Mocht de oestaz na het gesprek met Flora hebben gedacht dat het niet gekker kan, dan is hij bedrogen uitgekomen. Bijna aan het eind van de uitzending is er een man die verklaart verliefd te zijn op de oestaz.

MODOU FALL (28m49s-30m12s)
abdulwadud.web-log.nl/files/modou-fall-ag-oustaz-el-hajji-abou-bilal.mp3
De oestaz vraagt de beller naar de naam. De beller omzeilt de vraag en zegt verliefd te zijn op de oestaz. Verbijsterd vraagt de oestaz nogmaals naar de naam – de beller heeft een hoge stem, dus ja misschien is het een vrouw. Je weet maar nooit. Na enig aandringen zegt de beller dat hij Modou Fall heet. Een grote stilte valt. 'Ik hou van je, zeg ik toch,' zegt Modou. Er is geen twijfel mogelijk, de oestaz heeft een aanbidder aan de lijn.

Klik op een naam om het betreffende fragment te kunnen beluisteren. Via de 'in-line player' hieronder kun je de gehele uitzending beluisteren (vandaag opgenomen van 11h15 tot 11h48 GMT).

RFM : Waxtaanu Koor ag Oustaz El Hajji Abou Bilal (Kouthia)
abdulwadud.web-log.nl/files/rfm-waxtaanu-koor-ag-oustaz-el-hajji-abou-bilal-kouthia-2.mp3 
archive.org/download/Radio_Ramadan_2010_Senegal/17.RfmWaxtaanuKoorAgOustazElHajjiAbouBilalkouthia.mp3

archive.org/details/Radio_Ramadan_2010_Senegal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.