zaterdag 21 augustus 2010

Een aangenaam etensmaal gewenst (zonder stukjes spek) door imam Gremdaat

And now for something completely different! Het is weer de vastenmaand ramadan en dus kruipt de Senegalese komiek Kouthia (bekend van vele typetjes, waaronder de witgeschminkte Kouthia 'Jackson') weer in de huid van de bizarre koranleraar El Hajji Abou Bilal. Met zijn verheven dreigende stem en die dreinende muziek op de achtergrond, lijkt hij net één van de vele oestaz die de FM band onveilig maken. Maar schijn bedriegt! Het gros van de luisteraars weet hoe de vork in de steel zit en doet rustig mee. Een enkeling maakt Abou Bilal, live in de uitzending, uit voor bedrieger.

Oestaz El Hajji Abou Bilal kun je makkelijk vergelijken met Paul Haenens creatie dominee Gremdaat, die ranzige televisiedominee die zijn publiek altijd een aangenaam etensmaal wenste "met stukjes spek of wat dan ook" erin. Abou Bilal is zó populair dat het reclameblok ná de uitzending werkelijk uit zijn voegen bàrst. Luister naar een fragment uit de uitzending van afgelopen vrijdag (11h31-12h00 GMT).

Playlist

    De Senegalese 'dominee Gremdaat', oestaz El Hajji Abou Bilal, staat luisteraars te woord en verliest zich af en toe in een warrige monoloog (voertaal: Wolof)
    Reclameblok (voertalen: Wolof en Frans)

RFM : Oustaz El Hajji Abou Bilal (Kouthia), Pubs
abdulwadud.web-log.nl/files/rfm-oustaz-el-hajji-abou-bilal-kouthia-pubs.mp3 
archive.org/download/Radio_Ramadan_2010_Senegal/12.RfmOustazElHajjiAbouBilalkouthiaPubs.mp3

archive.org/details/Radio_Ramadan_2010_Senegal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.