zaterdag 15 december 2007

Zet ‘t alvast in je agenda : NIO ‘NioScoop’ zondag 16 december 2007, 15.00 uur, Ned. 2

Sinterklaas was nog maar net vertrokken uit Nederland of ik krijg op 6 december jl. een cameraploeg over de vloer vergezeld door een bureauredacteur van de NIO, de Nederlandse Islamitische Omroep. In het kader van een item voor de actualiteitenrubriek NioScoop stelt hij mij een aantal vragen over mijn moslim-zijn. In hoeverre verschilt mijn geloofsbeleving van die van geboren moslims, dat is het thema. Het is een geanimeerd gesprek in de aanwezigheid van mijn vrouw, die ook haar bijdrage levert. De opnames duren zo’n twee uur. Het item over "Nieuwe moslims en hun visie op islam" duurt zo’n 13 minuten en er komen vijf bekeerlingen aan het woord (waaronder ondergetekende incha Allah). Ik ben dus heel benieuwd wat er van de opnames van mijn interview is overgebleven.

Het lag in de bedoeling om bovengenoemd item ergens in januari uit te zenden, maar in de NioScoop uitzending die is gepland voor morgen viel plots een gat. Het "nieuwe moslims" item lag al klaar, gemonteerd en wel. Ja, dan is het duidelijk wat te doen :-)

"NioScoop zondag 16 december, 15.00 uur – 15.30 uur, Nederland 2

"[...] Nieuwe moslims en hun visie op de islam

"Ondanks het slechte imago van de islam in Nederland kiezen steeds meer autochtonen voor de islam. Het aantal bekeerlingen wordt momenteel geschat op ongeveer 12.000. Hoe ziet voor bekeerlingen de geloofsbeleving eruit en in hoeverre verschilt die van geboren moslims? Aanstaande zondag in NioScoop vertellen vijf autochtone moslims over hun visie op de islam.

"Herhaling op zaterdag 22 december, 10.55 – 11.25 uur, Nederland 2"

Bron : www.nioweb.nl/2007/12/14/nioscoop-16-december

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.