dinsdag 23 november 2004

Toch twijfel over artikel 147

Mash’Allah, inderdaad. Maar we zijn er nog niet! “Tijdstip discussie verkeerd” en “afschaffing van de wet nu is olie op het vuur”. Voorlópig geen afschaffing dus. Ik zie het vaker toepassen van artikel 147(a) als niet verkeerd, maar laat het dan wel met mate gebeuren.

Een paar dagen geleden: ik zie Reve in een blasfemische TV-uitzending van decennia terug en ben geschokt: toepassing van deze wet is hier zeker op zijn plaats geweest. Jammer dat de door Theo van Gogh opgeëiste ‘vrijheid van belediging’ middels dit artikel niet is aangepakt…

Ik moet je trouwens eerlijk bekennen dat ik, tot Donner erover is begonnen, niet heb geweten van het bestaan van artikel 147(a). Was het niet beter geweest voor dit artikel om een bestaan in de luwte te hebben? Heeft de actie van Donner misschien slapende honden wakker gemaakt? (En voor je nu begint te steigeren, dat laatste is gewoon een Hollandse uitdrukking, geen belediging :-)

Maar, aan de andere kant, toepassing van artikel 147(a) strookt in generlei opzicht met de door mij in mijn eerdere logs gepropageerde houding van het links laten liggen van beledigingen en godslasteringen à la Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali.

Op de valreep heb ik dan toch zo mijn twijfels over artikel 147(a). Heb ik me dan misschien laten meeslepen door een hype? Ja!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.