* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

vrijdag 15 oktober 2004

Stilstaan bij Allah

Bismillah. Bij alles wat je doet, sta je stil. Bij Allah, soebhana wa ta’ala. Zeker tijdens de ramadan, de heilige maand die voor velen van ons moslims vandaag is begonnen. Het is je nu geboden door Allah soebhana wa ta’ala om geen gehoor te geven aan de impulsen van honger, dorst en seks – dit vanaf vlak vóór de ochtendschemering tot aan het begin van de avondschemering. Onderdrukking van deze impulsen brengt je incha Allah zo nog dichter bij Hem dan je vijf dagelijkse gebeden reeds doen. Onderdrukking van deze impulsen is ook een training van de zelfdiscipline.

Luister naar de aya’s 183 tot en met 188 van soera Al-Baqarah: die bekende aya’s over het vasten (tijdens de ramadan); concentreer je op Hem, weet nee vóel dat je voor Hem vast. Allah is jouw focuspunt. Een maand lang begin je nu elke ochtend vroeg voor Hem met vasten en verbreek je elke avond het vasten. Ter meerdere eer en glorie van Hem. Alhamdulillahi Rabbil’Aalamien.

klik HIER om te luisteren naar de aya’s 183 tot en met 188 e.v. van soera Al-Baqarah, lees de uitleg (in diverse talen, waaronder Engels en Turks) mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.