maandag 29 augustus 2005

Geniet, maar werk met mate

NDOYA, MIJN BODYGUARD "Maar papa heeft zich in tijden niet meer zo goed gevoeld" schrijf ik mijn log Himmelhoch jauchzend... van 22 augustus 2005. Daarbij refererend aan mijn – ogenschijnlijk – welvaren door bergen werk. Schijn bedriegt, zoals je weet. Mijn ADHDrive doet mij soms doordriven. Nou ja, sòms? Gedrevenheid kan ik ook overdrijven. Loop ik mezelf voorbij, dan kan ik mezelf geen halt toeroepen. Loop ik mezelf voorbij, dan heb ik niet in de gaten dat ik een time-out nodig heb. Het plegen van roofbouw op m’n lichaam ligt dan op de loer. Zover is het gelukkig niet gekomen (dankzij mijn bodyguard Ndoya :-) maar het heeft weinig gescheeld.

DE VERWARRING REGEERT Sinds midden vorige week regeert de verwarring. Af en toe heb ik een helder moment. In zo’n moment schrijf ik dan direct een log, voordat ik vergeet wat ik ook al weer wilde zeggen. Zoals nu. Zoals gisteren. De verwarring is al eerder aan de macht gekomen, maar door bergen werk heb ik die macht weerstand kunnen bieden. Daar het werk mij ook zichtbaar goed deed, zei Ndoya er niet direct wat van, maar hield wel de ‘vinger aan de pols’. Dan kom ik er zelf midden vorige week achter, dat ik niet weet wat ik moet. Verwarring alom. Ik begrijp mensen niet meer en zij begrijpen mij niet wanneer ik warrig uit mijn woorden kom. Nu is het dus pas op de plaats (en Ndoya zorgt dat ik daar blijf :-). Alhamdulillah voor het werk dat ik tot in het vorige weekend heb verricht. Het heeft me laten zien, dat ik al werkend prima kan functioneren. Het heeft me ook, naderhand, laten zien dat ik nog lang niet toe ben aan een baan, want in een werkomgeving kan ik – hoe tijdelijk het ook is – uiteraard geen verwarring gebruiken.

DOOR NDOYA TERUGGEFLOTEN Thuis heb ik nog enige vrijheid in het indelen van mijn uren, op het werk (waar dat dan incha Allah later ook moge zijn) waarschijnlijk niet. De vorige verhoging van mijn dagelijkse dosis methylfenidaat (ik zit nu op 70 mg/dag, verdeeld over vier innametijden) was ergens half juli. Het lijkt erop dat dat inmiddels niet meer genoeg is (in de regel is een werkbare dosis 1 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag, maar als je met minder aankan is dat beter). Mijn volgende consult bij mijn ADHD-specialist is pas op 9 september aanstaande. Daarom heb ik met de gedachte gespeeld eigenhandig te schuiven met de innametijden of eigenhandig de dagelijkse dosis te verhogen. Direct door Ndoya teruggefloten, heb ik dat maar laten zitten. Tot het volgende consult incha Allah daar is, behelp ik mij maar met overdag extra lang slapen (geen anderhalf uur meer, maar gewoon totdat ik wakker wordt en mij fit voel op te staan, in de regel is dat ruim twee, tweeënhalf uur). Dat is het enige wat mij nu nog rustig maakt. Schijnt. Zegt men. Zelf merk ik daar namelijk nìets van…

UPDATE 31 AUGUSTUS 2005 – Na een ingelast telefonisch consult gisterenavond zit ik vanaf vandaag op de 90 mg/dag verdeeld over vijf innametijden: 08 uur, 11 uur, 14 uur, 17 uur en 20 uur. Die dagelijkse dosis is in ieder geval – gezien mijn gewicht – dicht bij mijn werkbare dosis, mash’Allah. Dus ik ben heel benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.