* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

maandag 26 juli 2004

Negenennegentig (VII)

Na een dag druk bezig zijn (spelen, spelen en nog eens spelen) wilt Ahmed aan het eind van de dag toch nog ineens “de 99 Namen doen” [i.e. een Powerpoint presentatie bekijken van de Asmaa-oel-Hoesna, de 99 Namen van Allah]. Vandaag staan we wat langer stil bij de Naam: Al-Moeqiet.

“…Al-Moeqiet is Degene Die allerlei vormen van onderhoud verleent, zowel aan het lichaam als aan de ziel…” (aldus Z.H. Sharib). Deze woorden komen Ahmed wat ingewikkeld over. Ik leg hem uit dat Allah, soebhana wa ta’ala, goed op de hoogte is van wat de mens, Ahmed bijvoorbeeld, nodig heeft om te leven.

“Nou een patatje gaat er altijd wel in”, zegt het ventje met een grote grijns.

“Die patat, dat komt ook van Allah” zeg ik. Ahmed stomverbaasd.

“Die patat komt van een aardappel. En aardappelen worden dan wel door mensen verzorgt om goed te groeien, maar het groeien zelf, met een moeilijk woord het ‘groeiproces’, dat komt van Allah. Dan zou je kunnen denken, ja maar die patat wordt toch gebakken door mensen?”

“Precies” zegt Ahmed.

“Nou, die olie voor dat bakken komt bijvoorbeeld van zonnebloempitten of pinda’s. Dat zijn ook wonderen van de natuur en komen ook van Allah, soebhana wa ta’ala.”

“Wauw…”

Als een volgende keer het ventje zijn patatje in de mayo doopt, zal er heel wat meer door dat koppie gaan dan alleen maar “Hè, lekker!” Alhamdulillah.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.