* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

maandag 8 december 2008

Tabaski hier, tabaski daar

Voor het grootste deel van de moslims in Nederland is het vandaag het offerfeest. Ik wens hen een gezegend feest toe, fi sabilillah! Een minderheid viert het morgen, zoals wij thuis hier in Zutphen. Dat wij Senegal volgen bij het vieren van het offerfeest (‘tabaski’ heet het daar) wil niet zeggen dat daar in den lande wèl overeenstemming is over de datum waarop het Grote Feest wordt gevierd. Integendeel, discussies over het begin van de maanden ramadan en zoel-hidja horen gewoon bij de Senegalese couleur locale. Dat zal m.i. altijd wel zo blijven. Die couleur locale wordt bepaald door over elkaar heen buitelende geleerden die allemaal gelijk denken te hebben. Laat ze maar lekker, hoor. Heeft een land meerdere tabaski’s, dan heeft het Wie weet ook meer zegeningen…

www.seneweb.com/news/article.php?artid=19931

Vandaag of morgen: vier je feest. Vandaag of morgen: gedenk het offer dat Ibrahim (aleyhi salaam) heeft gebracht. En laat die schriftgeleerden in hun eigen sop gaar koken. Op Seneweb.com maken lezers elkaar uit voor rotte vis in de reactieruimte van een artikel over meerdere tabaski’s. Gelukkig zijn er ook een paar slimmeriken die het allemaal relativeren en met reacties komen die niet veel met de hele discussie te maken hebben, maar wel des te amusanter zijn. Lees maar even mee:

#4 Auteur: le monstre        
Posté le : 2008-12-06 17:00:26
"Que chacun fasse ce que bon lui semble, de toute façon ya plus de loi, ni de reglement au Sénégal. Moi pour la tabaski je tuerai un porc car sa viande est plus délicieuse."

#18 Auteur: tony        
Posté le : 2008-12-06 20:54:41
"Attention, des mbame porc qui sont convertis en islame pour la tabaski… Bon pris 15000f a 20000f. Douf nanou te halal. Venez nous voir a Pikine."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.