* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

woensdag 4 april 2007

Gaaf, hè

Kiné is er van doordrongen dat Allah haar leven stuurt. In werkelijk alles ziet ze Zijn werk. Denk maar aan die conversatie van 22 september jl. (klik hier), een ode aan Allah op haar manier. Ondertussen is haar spraak mash’Allah nog meer verbeterd.

"Mijn fiets heeft Allah ook gemaakt," zegt ze op een dag.

"Nee joh, dat doen de mensen," zegt Ahmed nuchter.

"Klopt, maar met door Hem gegeven gaven," zeg ik.

"Gaaf, hè," zegt Ahmed. Ja, dat spelen met woorden heeft-ie van mij (hier spreekt een trotse vader), astaghfiroellah, die heeft hij van Àllah natuurlijk.

"Gáven. Dat wat Hij je heeft gegeven om goede dingen te doen. De één heeft meer gaven dan de ander. Maar dat geeft niet, want het is Allah die ze verdeelt en daar hebben we het maar mee te doen. Fietsen repareren, verhalen bedenken, voetballen, mensen beter maken. Noem maar op. Allah heeft je daarvoor handen gegeven, hersens, voeten, nou ja, àlles wat in en aan je lijf zit. Dat maakt je tot een mens. Een mens die niet alleen goed moet zorgen voor de aarde, maar ook voor anderen en zichzelf. En die gaven komen dan goed van pas. Die gebruiken we dan fi sabilillah, ter ere van Hem. Om Hem te laten zien dat we van Hem houden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.