* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

donderdag 14 oktober 2010

The Hate That Hate Produced (1959)

Haat zaaien, het is van alle tijden. Met de zoekterm 'hate' graai ik in de grabbelton die Archive.org heet en stuit op The Hate That Hate Produced, een aflevering van Channel 13′s NEWS BEAT uit 1959 (Archive.org spreekt van early 60′s) waarin een beeld wordt geschetst van extreme Afro-Amerikaanse bewegingen. De meeste aandacht gaat uit naar de Nation Of Islam, de ‘personal blend of Islam’ van Elijah Muhammad.

www.google.nl/search?q=the+hate+that+hate+produced

Op het internet is al veel aandacht besteed aan dit waardevolle tijdsdocument (klik op bovenstaande link voor een overzicht). Het programma is ook meerdere malen geüpload: op Google Video (incomplete versie, dubbel) en op YouTube (in tien delen gehakt). meer info op IMDb.com

De Archive.org versie lijkt compleet. De bron van de beelden is een videotape (overgezet op DVD) waarmee meerdere malen beelden zijn opgenomen – check het einde van de tape maar eens. Hoe dan ook, ondanks de extreem belabberde beeld- en geluidskwaliteit is The Hate That Hate Produced tòch een aanrader. Zet je schrap voor een stap nee, een spròng terug in de tijd, naar een periode waarin ‘de blanke’ nog ‘de duivel’ was.

A-oezoe billahi minasjeytaanirradjiem :-)

archive.org/details/PBSTheHateThatHateProduced

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.